Последното интервю с легендарния музикант Кирил Маричков, който почина на

...
 Последното интервю с легендарния музикант Кирил Маричков, който почина на
Коментари Харесай

Вместо сбогом: Последното интервю на Кирил Маричков пред „120 минути“

 

Последното изявление с именития музикант Кирил Маричков, който умря на сцената, bTV записа преди няколко дни, като планирахме да излъчим през днешния ден, с наближаването на неговия 80-годишен празник.

В него Маричков описа какво би желал да каже на публиката от сцената за юбилея си, който по този начин и няма да се състои. Заветът му за всички, които щяха да дойдат остава в тези необикновено скъпи минути пред „ 120 минути “.

А той е - песните му да приказват вместо думите.

 Рядка комета минава над България (СНИМКА) България 4 мин. Рядка комета минава над България (СНИМКА)  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Ужилени с милион - Втора част: Какво ще последва след крупна имотна машинация в София? Тази събота и неделя 10 мин. Ужилени с милион - Втора част: Какво ще последва след крупна имотна машинация в София?  Хроничният стрес форсира фрапантно разпространяването на рака на дебелото черво Светът 3 мин. Хроничният стрес форсира фрапантно разпространяването на рака на дебелото черво  Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна Тази събота и неделя 3 мин. Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна  Очевидец на нещастието с Кирил Маричков: Той като че ли не видя, че сцената свършва България 3 мин. Очевидец на нещастието с Кирил Маричков: Той като че ли не видя, че сцената свършва  Музикантът Кирил Маричков умря при случай България 8 мин. Музикантът Кирил Маричков умря при случай  Енджи Касабие: Чух самолетите на Израел, даже не помня по какъв начин се изтеглих Тази събота и неделя 4 мин. Енджи Касабие: Чух самолетите на Израел, даже не помня по какъв начин се изтеглих  Рядка комета минава над България (СНИМКА) България 4 мин. Рядка комета минава над България (СНИМКА)  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Ужилени с милион - Втора част: Какво ще последва след крупна имотна машинация в София? Тази събота и неделя 10 мин. Ужилени с милион - Втора част: Какво ще последва след крупна имотна машинация в София?  Хроничният стрес форсира фрапантно разпространяването на рака на дебелото черво Светът 3 мин. Хроничният стрес форсира фрапантно разпространяването на рака на дебелото черво  Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна Тази събота и неделя 3 мин. Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна  Очевидец на нещастието с Кирил Маричков: Той като че ли не видя, че сцената свършва България 3 мин. Очевидец на нещастието с Кирил Маричков: Той като че ли не видя, че сцената свършва  Музикантът Кирил Маричков умря при случай България 8 мин. Музикантът Кирил Маричков умря при случай  Енджи Касабие: Чух самолетите на Израел, даже не помня по какъв начин се изтеглих Тази събота и неделя 4 мин. Енджи Касабие: Чух самолетите на Израел, даже не помня по какъв начин се изтеглих

„ Ще им изпея специфични песни, няма доста да приказвам. Ще им изпея някои значими песни, които по някакъв метод отразяват моята същина, ще виждам доста да не приказвам, тъй като евентуално и те ще желаят да научат какво ми се е случило и за какво се върнах от турнето в Съединени американски щати. Надявам се да стане един прекрасен концерт “, споделя именитият ни музикант в последното си телевизионно изявление.

Той си отиде по този начин, както и живя - на сцената, подготвяйки се да даде сърцето си на публиката. При случай по време на подготовка Маричков претърпява черепно-мозъчна контузия и издъхва на път за болничното заведение.

Снимка: bTV

Легендата на рок музиката описа за какво му се е наложило да се върне от турнето в Америка.

„ Такива неща ми се случиха преди четири месеца, че станах суеверен. Даже си споделям, че с това, че ще чествам 80-ата годишнина и го обявихме, май дръпнах доста мощно дявола за опашката. Случи се случай и се наложи от турнето, което правихме в Съединени американски щати, да отпътува за България назад “, споделя музикантът.

Злополуката е станала в село Селановци

Той изясни, че е излизал преди 4 месеца от магазин за китари на ул. „ Оборище “ в София и е желае да избегне локва, откакто е валяло.

„ Обаче имаше надигнат похлупак на кабелна шахта и аз се спънах в него, паднах по лице, тъй като държах и чанти. Така ми се наложи да отида в болница, където ми предложиха да не пътувам. Казаха ми, че имам счупени ребра и да издувам футболна топка. Аз взех решение, че е по-добре да пея. Така отпътувах. Обаче една остаряла контузия, получена при страшна злополука, се обади по време на концертите. Заболя ме доста гърбът, устоях до петия концерт, където усетих, че ще падна от болежка “, изясни Маричков.

Така той се връща в България и схваща, че има още счупени и прешлени. Преминава интервенция и последователно се възвръща.

Снимка: bTV

Основателят на „ Щурците “ си отиде на сцената и следата, която оставя, е знак на свободния дух в музиката и в живота.

Гласът и китарата му сътвориха мемоари на генерации наред, които с неговата музика обещаваха другарството да остане до края.

Вижте още във видеото.

 

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в  INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във  FACEBOOK

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР